Blåbärspaj

För några veckor sedan gjorde jag och några kompisar blåbärspaj av blåbär som vi själva plockat i skogen. Pajen blev fantastiskt god, så därför tänkte jag dela med mig av receptet till er:
BLÅBÄRSPAJ
125 g smör (eller margarin)
3 dl vetemjöl
1 dl socker
4 dl blåbär (ta hur mycket du vill!)
1/2 - 1 1/2 dl socker till bären
Sätt ugnen på 200-225 grader. Ta en bunke och blanda vetemjöl och socker i den. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna tillsammans med mjölet och sockret så att det blir till en grynig massa.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. Smula sedan mjölblandningen över blåbären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. Klart! Servera gärna med vaniljsås, vaniljglass eller vailjkesella - eller ät den som den är! :P
Kommentarer
Postat av: Marieh
Blåbär är aldrig fel! Så himla gott, och paj är alltid ett säkert kort.
Postat av: MindOfMine
Den var verkligen underbar :D <3
Trackback