Esprit


Efter ett ständigt letande efter de "perfekta" gummistövlarna, hittade jag och mamma (äntligen) ett par perfekta gummistövlar från Esprit igår. De är underbara och passar perfekt! Jag har länge letat efter ett par gummistövlar som är snygga och sitter bra på mina långa, smala fötter. Antingen har de varit för breda eller för korta, eller alldeles för fula. Haha, vad kräsen jag låter men det har faktiskt varit riktigt svårt att hitta några som är riktigt sköna! :P

Fruktsallad när det är som godast


Fruktsallad är så himla gott på sommaren! Idag gjorde jag och mamma fruktsallad av banan, äpple, nektarin som vi köpt i affären och röda vinbär som vi har i vår trädgård. Innan man serverar en fruktsallad kan man ha den i kylen ett tag så den blir så där svalkande kall i sommarvärmen! ;)

Stones


Sola smart!


Här kommer några av mina bästa tips för att sola säkert och få en snygg och hållbar bränna:

1. Innan du solar - använd en body scrub för att avlägsna döda hudceller på din kropp. Detta gör att du får en jämnare bränna som dessutom håller längre.
2. Använd solskyddsfaktor när du solar. I början av din "solperiod" kan du använda dig av en högre solskyddfaktor och sola kortare, sedan kan använda dig av en lägre solskyddfaktor och sola lite längre, för att vänja huden vid solen. Du kan börja med exempelvis spf 25, sedan spf 20, efter det spf 15 osv... men det beror ju på vilket pigment du har och hur stark sol din hud klarar av men glöm inte att skydda dig mot solens farliga strålar ändå. Ju mer du bränner dig, desto större är chansen för hudcancer och andra hudsjukdomar. Så glöm inte solskyddet! Annat att tänka på är att sola max 15 minuter på varje sida.
3. När du vistats i solen passar det bra att använda en after sun eller body lotion för att svalka och återfukta huden. När huden återfuktas efter solning stannar brännan kvar längre och huden får chans att återhämta sig.
4. Har du bränt dig kan du applicera aloe vera på det brända området. Aloe veran svalkar och gör att det läker fortare.

Lycka till med solningen men tänk på att inte sola för länge - var rädd om din hud! :)

Born This Way


Marry the Night, Government Hooker, Hair, The Edge of Glory
är några låtar från Lady Gagas senaste album 'Born This Way'. Skivan har varit svår att få tag på men min mamma fann den och köpte den till mig för någon vecka sen :P En riktigt bra skiva med många nya, fräscha och spännande låtar från donnan! :)

Sommar för mig är...


  • Jordgubbar
  • Sola & bada
  • Träskor
  • Åka båt
  • Midsommar
  • Mygg, getingar, bromsar och andra irriterande kryp
  • Blommor
  • Doften av sommarregn
  • Glass
  • Grilla och umgås med vänner och familj
(och lite till...)
Vad är sommar för dig?

Kusin Vitamin


Min lilla söta kusin som kom till världen för någon månad sen, ska döpas imorgon. Idag är det lite små förberedelser som gäller inför morgondagen, mestadels städning.
Jag har blivit lovad att få vara fotograf under dopet, vilket kommer bli jättekul! :D Jag kommer säkert knäppa flera hundratals bilder, speciellt på min lilla kusin vitamin! ;)

"Bulleribär"-glass + jordgubbar


Jag och mamma prövade GB's nya "Bulleribär"-gräddglass med smak av olika bär och choklad. Den var supergod, specillt tillsammans med färska jordgubbar. En riktigt somrig glass! :)

RSS 2.0