Pearls for Girls




Min gulliga mamma gav mig dessa superfina smycken från "Pearls for Girls" häromdan. Två jättefina försenade födelsedagspresenter bland andra. :)

Stickat

Finns det något mysigare än stickade plagg i höst? Här är några favoriter som ser ut att passa helt perfekt nu under hösten! :)

Knitted



Högst upp från vänster: Lindex, H&M, Ginatricot, H&M, H&M, Lindex, Ginatricot, H&M, Ginatricot.


Where have all the flowers gone?



Dagens outfit: Kofta - Ginatricot, linne - H&M, byxor - H&M, armband - (present), skor - Skopunkten.

Glee - Hela första säsongen för 99 kr


Måste bara tipsa alla Glee-fans om att hela första säsongen av Glee säljs för 99:- på Hemmakväll just nu! Ordninarie pris var 199 kr, bara det är ju billigt för HELA första säsongen om man jämför med att volym 1 av första säsongen kostar 399 kr. Men nu är det ju halva priset så stick iväg och köp ditt eget exemplar! :)


15 party heels

Det är galet hur mycket jag älskar skor! Jag vet inte om jag nämnt det förut men jag älskar skor i alla olika former; stövlar, boots, skor med klack, sneakers, sandaler, m.f.! Skor är ren lycka för mig - fråga mig inte varför, det är bara så. ;)

Här nedan ser ni några underbara party heels som jag gillar, perfekta för höstens fester!



Översta raden, fr. vänster: H&M, Nelly, Nelly, Jeffrey Campbell, Nelly, Dinsko, Nelly, Nelly, Zara, Nelly, Zara, Topshop, Deichmann-sko, Nelly, Topshop.

An unforgettable night


Igår var jag på Veronica Maggio's konsert på Gröna Lund. Hon var så grymt bra! Mitt i smeten stod man och smådansade till hennes fantastiska låtar. Det var riktigt trångt men konserten var grym ändå! Länge leve Veronica Maggio! ;)

Ursäkta världens sämsta kvalité på bilden ovan!

Ett tydligt hösttecken


Nu har många löv börjat falla ner från träden, vilket betyder att hösten faktiskt är här! Det märks även att kylan har börjat smyga sig på och det är tid för vantar, mössor och halsdukar. Men hösten är ju så himla mysig och vi får hoppas att denna höst blir helt underbar med alla sprakande höstfärgen runtomkring. Välkommen Hösten!

Känslan när man plockar fram höstskorna


Det är alltid lika kul att ta fram sina höstskor. Något av det roligaste med hösten är ju att man får använda sina höstskor, varma jackor, vantar, halsdukar, m.m. Eller vad säger ni? ;)

20/9


Några bilder från min födelsedag igår.

Birthday girl


Dagens outfit: ring - gjort själv, tröja - H&M, jacka - Ginatricot, skärp - Bikbok, jeans - H&M, skor - Skopunkten.

Min födelsedag idag! Yey! Jag har haft en toppenbra dag och fått en massa fina gratulationer. Tack allihopa!
Det är alltid lika kul att fylla år men hur kommer det sig att det känns som att det går så himla lång tid mellan varje födelsedag? ;)

Lite nyttigare chokladbollar


Dessa chokladbollar kanske inte är hur nyttiga som helst men linfröna och sesamfröna innehåller en massa bra näringsämnen som är nyttiga för din kropp. Och om du väljer att ha fruktsocker istället för vanligt strösocker och ett lättare smör, så blir de plötsligt mycket nyttigare. Resultatet blir i alla fall supergott!

Ingredienser:
100 g smör
2 dl havregryn
2-3 msk fruktsocker
2 msk kakao
1 msk vatten
1 msk linfrön
Lite sesamfrön att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

Låt smöret bli rumsvarmt och blanda sedan ihop alla ingredienser utom sesamfröna. Sedan rullar du bollar av smeten. Rulla bollarna i sesarfröna på en tallrik och sätt sedan in dem i kylen ett tag innan du äter dem. Klart! Superenkelt, gott och lite nyttigt. ;)

OBS! Ät inte mer än 1-2 msk linfrön eller sesamfrön per dag! (Tack Ellen!)

Juryn

Såg en sjukt bra film som visades på tv igår. Juryn heter den, eller A time to kill som originaltiteln heter på engelska. Filmen handlar i alla fall om en liten 10-årig afroamerikansk flicka vid namn Tonya Hailey, som blir våldtagen och brutalt misshandlad av två vita sydstatare. Folk blir mycket upprörda i staden Canton i Mississippi och en rättegång inleds. Men Tonyas pappa, Carl Lee Haily (Samuel L. Jackson), tänker att gärningsmännen kanske blir frisläppta, så han dödar dem inför massor av vittnen när de är i domstolsbyggnaden.

 

En advokat vid namn Jake Brigance (Mattew McConaughey) har nu uppdraget att rädda Carl Lee ur knipan. Men det blir svårt med den stenhårda åklagaren Rufus Buckley (Kevin Spacey). På vägen möts Jake av hinder såsom  Ku Klux Klan, medierna och många fler.

 

En toppen film med jättebra skådespelare. Rekommenderar den verkligen! Se trailern här:

 


Sick and tired

Jag har blivit förkyld. Suck.

Igår vaknade jag med ont i halsen och lite ont i huvudet, men tänkte att det kanske skulle gå över om jag fick i mig lite frukost. Under dagen kände jag hur jag höll på att insjukna i en förkylning och som jag förutspådde vaknade jag imorse med alla tänkbara symptom på förkylning. Hur kul är det att vara hemma och sjuk en vacker och solig höstdag som denna?

Just nu slurplar jag i mig en kopp te i hopp om att bli bättre. Teét heter "Rooibos Yoghurt/Citron" och känns faktiskt väldigt uppiggande vid en förkylning som denna. :P



Unexpected.



Dagens outfit: jacka - Ginatricot, bandeu - H&M, linne - Monki, halsband - Ginatricot, jeans - H&M, boots - (mammas gamla).

Inte vilken tröja som helst...

Nej, det här är inte vilken tröja som helst. Jag tror nog att de flesta förstår själva "grejen" med tröjan, annars kan jag hänvisa till denna bild så förstår ni nog. ;)

 

Mamma köpte tröjan åt mig i Visby på Gotland när hon var där för några år sedan. Just nu har jag den som sovtröja och tycker att den är hur cool som helst! :D


These boots are made for walking


Dagens outfit: väst - Ginatricot, linne - Monki, jeans - H&M, skor - Belle Shoes.

These boots are made for walking,
and that's just what they'll do,
One of these days these boots are gonna walk all over you.

Vad vore livet utan Marabou's mjölkchoklad?


Knitted


Gårdagens outfit: jacka - Ginatricot, tröja - Only, halsduk - accent, jeans - H&M, skor - Skopunkten, väska - (present).

Hösten har börjat kika fram! Igår kände jag att det passade med en liten höstigare outfit som inkluderar några stickade plagg både här och där. Det mysiga med hösten är ju alla varma och gosiga plagg som man kan använda när det är lite kyligare!

Breakfast at Tiffany's


Köpte denna underbara lilla teburk i helgen när jag var i Göteborg. Den kostade inte mer än 29 spänn men är hur fin som helst!

Göteborgs-vistelsen var jättetrevlig. Vi besökte några nära släktingar som bor där och passade på att fira lite födelsedagar i efterskott. Göteborg är en himla mysig stad som alla nån gång borde besöka! Planen är att åka dit nån fler gång i år, men när är tillsvidare ett mysterium. ;)

Jag är kär!




Kärlek vid första ögonkastet. Dinsko 899:-


Yoü and I


Dagens outfit: Skjorta - H&M, skärp - BikBok, jeans - H&M, klocka - Marc Jacobs, skor - DinSko.

Only a sweater


Köpte denna här supermysiga tröja från Only när jag var och shoppade med mamma tidigare idag. Den blir nog helt perfekt i höst när kylan smyger sig på! :P

Orientering i regnet


Hur kul är det med orientering i regnet? Inte speciellt kul. Mina gummistövlar fick agera vattentäta gympaskor och regnstället fick föreställa vattentäta träningskläder. Jobbigt och blött men det känns så himla härligt nu när det är över. Det känns så bra att jag i alla fall gjorde det, och klarade det. :)

Nu ska jag och mamma åka och shoppa lite tillsammans, det är väl en ganska bra "belöning"? ;)

Blue and white

Rotade bland mammas gamla kläder helgen och hittade denna underbara blå tröja. Jättemysig är den och ett stort plus är ju att jag återanvänder den istället för att köpa nytt. Jag älskar vintage och tycker det är superkul att kunna återanvända mammas gamla kläder som är riktigt snygga för den delen. :D

Jeansen i outfiten är från H&M och skorna från Key West.

"Röra ihop kaka" med röda vinbär


"Röra ihop kaka" är en fruktansvärt god kaka som nästan är helt oslagbar! Min kompis Elin gav mig det magiska grundreceptet men om man vill kan man addera bär eller frukter av olika slag, för en ännu godare smak.


GRUNDRECEPT
Receptet är verkligen hur enkelt som helst och tar inte lång tid alls att göra men resultatet blir beundransvärt bra.

Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
+ lite extra smör och ströbröd

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Knäck äggen i en bunke.
3. Smält smöret och blanda i alla ingredienser.
4. Smöra och ströbröa en form som du sedan häller smeten i.
5. Sätt in kakan i ugnen ca 20-25 minuter.

Innan jag satte in kakan i ugnen ploppade jag i lite röda vinbär för en ännu godare smak. Så pröva dig fram med olika frukter och bär - banan och rabarber är exempel på en stor favorit! ;)

Psst... kakan är godast när den är varm eller lite ljummen. :P


Blogg.se's första sida


Haha, vad seg jag är på att upptäcka nya grejer... Nyss när jag skulle logga in på blogg.se kollade jag vad första sidan hade att erbjuda. Jag bläddrade ner en bit och hittade mitt inlägg om "Fil och digestive" där! Det första som kom ut ur min mun var ett häpet "oj" men självklart blev jag väldigt glad. Jag undrar dock hur länge den har varit på första sidan. Jag märkte det inte förens nu men det är ju hur som helst superskojigt! Så tack alla mina fina läsare, ni är underbara! :D

/Glad tjej

Höstfavoriter från H&M

H&M favourites autumn
Åh, det finns så mycket nytt och härligt på H&M! Kolla bara alla snygga skor, smycken, ponchos och vantar! Ser framemot hösten när det gäller det fantastiska höstmodet, haha. ;)

Jag är galen i glass!


Galen, jag är galen i glass,
Galen, jag är galen i glass,
Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass,
Ja, jag är galen i glass!

RSS 2.0